Intrebari

De ce chiptuning?

Fiecare motor a fost proiectat de catre fabricant cu o marja de siguranta. In acelasi brand un anumit motor va fi folosit cu alt software, de exemplu, pentru autoutilitare. Aceste se vor livra cu o curba de cuplu diferita, performanta mai mica si durata de viata mai lunga. Motivele pentru care producatorii ofera performante mai mici la motoare sunt mai multe: multe tari au diferite sisteme de taxare si impozitare deseori bazate pe putera motorului, calitati diferite ale combustibilului si norme de poluare. Practic aceasta inseamna ca producatorul doreste ca masina sa fie condusa in orice conditii si orice tara, indiferent de clima, drumuri si calitatea carburantilor.

Ce se intampla cu motorul?

Atata timp cat va incadrati cu Chip Tuning-ul in conditiile de siguranta specifice limitelelor modelul dvs. de motor si va tratati corect masina, nu veti avea nici o problema de fiabilitate. De aceea e bine sa tineti seama de indicatiile si recomandarile noastre, de a alege varianta de tuning potrivita masinii dvs. Probabil va scadea cu un mic procent durata de viata pentru unele componente mecanice consumabile (placute si discuri frana, ambreiaj, sistem suspensie, anvelope, turbina etc) din cauza soferilor ce tind sa adopte dupa Chip Tuning un stil¬† prea “sportiv” de conducere.

Care sunt performantele?

1. Pentru masini dotate cu motoare Otto (benzina) aspirate:

putere mai mare cu pana la 10% din valoarea initiala

un raspuns imbunatatit al motorului la apasarea pedalei de acceleratie

 

2. Pentru masinile dotate cu motoare Otto (benzina) turbo:

putere mai mare cu pana la 25%;

pana la 25% mai mult cuplu

 

3. Pentru masinile echipate cu motoare Turbo Diesel:

cu pana la 30% mai multa putere si cuplu

consumul de carburant redus in cazurile de exploatare normale

Exista garantie?

Se ofera garantie asupra softului si asupra interventilor la calculator pe o perioada de 12 luni. Garantam ca softul oferit de noi functioneaza corect.